Inte alltid så kul på hjul

Nu är det någon dag sedan jag skrev senast, jag har inte riktigt haft orken. 
Jag antar att jag slösade en hel del energi i måndags när jag var på stan ganska länge, men det var det värt! Dock bjöds jag på en mindre trevlig upplevelse också. 
 
Den dagen åkte jag först bussen till sjukhuset, tillsammans med Hans. Där hjälpte han mej av och fortsatte till stan mot jobbet. När jag senare skulle åka vidare mot stan tyckte jag nästan att det skulle bli kul att åka själv. Det börjar vara länge sedan jag gjorde något på egen hand. 
När bussen kom såg chauffören tydligt att jag satt där och skulle åka med. Han gjorde inte en ansats att röra sig för att komma och hjälpa till, men det får väl vara okej, det var rätt mycket folk som skulle kliva på. En jättetrevlig tjej hjälpte mej ombord och gick och blippade mitt kort. 
När vi började närma oss hållplatsen där jag skulle av tryckte jag på rullstols-stoppknappen. Bussen stannade. Chauffören satt kvar. 
 
Jag bad då en kille att hjälpa mej att fälla ner rampen. 
Han: "Fälla ner vad?!"
- Ja alltså rampen, så jag kommer ut från bussen
Han suckade och stönade samtidigt som han tog på sig handskarna och böjde sig ner mot golvet. 
När han fått rampen på plats upptäckte jag att den var jävligt brant. Chauffören hade inte sänkt bussen. 
Jag tänkte att han nog skulle göra det när han såg att jag var på väg av. 
Så började jag försöka böka mej av bussen, det stod en hel del folk precis runt mej, dom skulle också av. Jag fastnade gång på gång när jag skulle få upp framhjulen på rampen.
Till slut bad jag om hjälp, rakt ut i luften, och visst fick jag hjälp allt. Jag fick en knuff i ena sidan av rullstolen - snett utåt åkte jag så att jag höll på att åka av rampen helt och hållet, högst upp. (Chauffören sänkte aldrig bussen) Tack och lov hann jag hugga fast om hjulen. Dock hade framhjulen fastnat utanför rampen så där satt jag liksom och hängde. 
Var det någon som gjorde något? Nej. 
Till slut sa jag att dom ju faktiskt måste hjälpa mej. "Oj", hör jag någon säga. Sen fick jag hjälp ner. 
 
Facit efter resan - det var inte kul att åka själv.